Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
След 50 години хората ще престанат да умират от старост?
25 Юли 2011
Учен смята, че след 25 години медицината ще достигне ниво, което ще удължи живота на хората най-малко до 150 години, а в дългосрочен план - с хиляди

Изследователят на процесите на стареене д-р Обри де Грей от Калифорнийския център SENS, смята, че след 25 години медицината и биотехнологиите ще достигнат ниво, което ще удължи живота на хората най-малко до 150 години, а в дългосрочен план - с хиляди, съобщава Daily Mail.

Според учения, в крайна сметка пациентите на лекарите няма да са стари, а млади хора, които редовно ще преминават процедури. Целта на тези манипулации ще бъде да попречи на развитието на болести и процесите на стареене, както и повишаване на имунитета.

Известно е, че до голяма степен стереенето се определя от броя мутации, които се натрупват в клетките и ги лишават от тяхната жизненост. От друга страна, вече се инжектират стволови клетки способни да подмладят организма и да започнат процес на регенерация. Подобни успешни експерименти, включително и при хора, са били тествани при пациенти с проблеми в гръбначния мозък. Най-перспективните органи в това отношение ще станат сърцето и мозъка, особено като се има предвид, че епидемията от затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания се увеличава в световен мащаб.

Интересното е, че никой в научните среди и все още не може да опровергае теорията на де Грей за дълъг и здравословен живот, дори и след като едно от научните списания обяви награда от 20 хиляди долара.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

ion
27 Nov, 2011 | 17:52

Браво NIA-1963, другарите са виновни и ни тъпчат с нездравословна храна, те правят това и със западноевропейците и с американците, ей тия другари са истинска напаст, да живеят господата, разрушили селското ни стопанство та сега внасяме от вън тия боклуци, както и промишлеността ни, както и образованието ни и всичко останало което намали населението ни на половина. Браво NIA-1963

Киро
14 Nov, 2011 | 18:36

Добре,да приемем,че ще живеем до 300 години.Някой замислял ли се е колко пренаселена ще стане планетата?Ако сега в един апартамент живеят средно 3-ма човека след 80 години ще живеят 10 или 12.Ще се влоши и начинът на живот,не случайно сме така устроени,че да остаряваме и умираме.Ще трябва да търсим други планети за да има място за живеене,но никой не се замисля над това.

nia-1963
15 Oct, 2011 | 16:34

da, ste prestanat da umirat ot starost, zastoto njma da dostigat preklonna vuzrast, prosto ste umirat mladi.s tazi hrana ,kojto imame v nalichnost v magazinite,s tazi voda pulna s himichni otrovi , vuzduha , koito dishame ,i koito chesto lipsva poradi nachina na jivot . nali za tova se borjt dosta drugari vuv vlastta.da ni pogubjt.no vsichki ne sa podvlastni na manipulacij.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.