Факти, Анализи, Коментари
   6 Декември 2021
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Биоинженер изобрети “вдишващи” витамини
28 Януари 2011
Витамините Le Whif попадат в организма, заобикаляйки храносмилателната система

Биоинженерът Дейвид Едуардс от Харвардския университет изобрети "вдишващи" витамини, които попадат в кръвния поток много по-бързо от хапчетата. Между другото, по-рано учения, представени на обществеността шоколад, кафе, и инсулин, който също се ... вдишват.

Когато човек приема витамини, неговите черва и черния дроб могат да разложат активните съставки и да забавят тяхното усвояване. Но "вдишваните" витамини наречени Le Whif попадат в организма, заобикаляйки храносмилателната система.

За да направи Le Whif, Едуардс разбил различни витамини до аерозолни частици, смесил ги с няколко вида чай за подобряване на миризмата и напълнил получените микроструктури в инхалатор.

Производство на витамини инхалатори Le Whif се осъществява от компанията Breathable Foods. На потребителите се предлагат три варианта: Зелен чай с витамини С и Е, чай от хибискус с мултивитамини и винен чай с витамин D и ресвератрол (съдържащо се в червеното грозде вещество, което може да противодейства на рака и възпалителните процеси).

Осем вдишвания на ден са достатъчни за получаване на дневната доза от съответните витамини. Опаковка от 18 броя инхалатори струва 34 долара.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.