Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Психолози: Войната носи по-малко стрес от обикновения живот
2 Ноември 2010
Военните в горещите точки на планетата са много по-малко податливи на стрес от служителите в спешната помощ, полицаи и други спасителни служби

Британски психолози доказаха, че военните в горещите точки на планетата са много по-малко податливи на стрес от служителите в спешната помощ, полицаи и други спасителни служби.

Според проучване на британски експерти в областта на психичното здраве, само един от пет войници, служил в Ирак през януари-февруари 2009 г., показва симптоми на психологически стрес. Пост-травматичен синдром е бил открит при по-малко от 4 процента от войниците.

Лекарите и психолозите отбелязват, че симптоми на тревога и стресово разстройство има предимно при жените и младшите чинове. Те признават, че стреса при тях се причинява от страха да не бъдат убити.

При представителите на гражданските професии по-често се срещат повишени нива на стрес и посттравматични синдроми. Например, служителите на спасителните служби в Обединеното кралство при тестовете за стрес, показват по-високи резултати, отколкото военнослужещите.

Експертите имат обяснение на причините за тази ситуация. Според тях това е свързано с редовната подготовка за борба със стреса, провеждана в армията. Не малка роля при военните има и разработената система за отдих на войниците в почивните дни.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.