Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Откриха генетичен маркер на 11 вида рак
21 Октомври 2010
Това откритие може да доведе до разработването на нови тестове и лечения на заболяването

Американски и френски учени обявиха, че са открили генетичен маркер, който присъства в най-малко 11 вита ракови тумори, което може да доведе до разработването на нови тестове и лечения на заболяването, предаде "Фокус", позовавайки се на АФП.

Експертите от Медицинския университет връх Синай и Френския национален институт за здравни и медицински изследвания обявиха, че са открили наличието на фоликуло-стимулиращия хормон в над 1 300 пациенти, страдащи от рак.

„Този нов маркер за тумори може да бъде използван за подобряване на диагностицирането на рак. Разкриващи агенти, които се прикрепват към маркера, могат да бъдат инжектирани в кръвоносната система и да направят видими тумори в ранен стадий навсякъде в тялото”, коментира ръководителят на проучването Аурелиан Раду.
Учените коментираха, че има нужда от допълнителни изследвания за потвърждаване на откритието им, както и за да се установи дали маркерът се наблюдава и в други видове рак.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.