Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Защо не трябва да държим лаптопа на краката си?
7 Октомври 2010
Ако продължите с този навик, може лесно да получите т. нар. "синдром на изпържената кожа"

Работите ли с лаптоп на краката си? Да, тогава ще трябва да преосмислят своите навици. Ако продължите по този начин, може лесно да получите т. нар. "синдром на изпържената кожа". Това е необичайно състояние на кожа изложена на продължително въздействие върху нея на горещото дъно на лаптопа. Синдромът може да бъде постигнат също с помощта на електрическа възглавница или друга нагрята повърхност, която не е достатъчно гореща, за да предизвика изгаряния.

Големите производители на лаптопи, като Apple, Hewlett Packard и Dell предупреждават в ръководството за потребителя, че държането на лаптопа в скута може да бъде опасно. По принцип това не е вредно за здравето и предизвиква само потъмняване на кожата, но в някои случаи може да доведе до по-сериозни последствия.

Д-р Антъни Манчини, началник на дерматологията в детската болница в Чикаго, коментира, че потенциалните хронични ефекти върху кожата могат да причинят рак на кожата, макар че няма да е ясно компютъра ли е виновен за това. Лесно обаче можете да избегнете риска - просто спрете да държите лаптопа върху краката си.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

zetor
10 Oct, 2010 | 14:45

GLU PO STI


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.