Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Италия разработиха необичаен начин за отслабване
13 Септември 2010
Чрез NEC могат да се свалят до седем килограма за седем дни

В Италия огромна популярност придоби нов начин за отслабване NEC (Nutrizione Enterale Chetogena), който включва храни, предотвратяващи образуването на мазнини. Той е създаден от професора по хирургия Джанфранко Капело, съобщава италианското издание La Stampa.

Новата процедура протича по следния начин. На желаещите се поставя стомашна сонда, свързана с торбичка, в която има течност на базата на протеин. За 10 дни спирате закуската, обяда и вечерята. Без храна, вода само отвара от лайка, чай и кафе без захар. Организмът се захранва от помпа, която се намира в раница (теглото на всичко е едва половин килограм) и трябва да се зарежда всяка вечер. По този начин за седем дни, могат да се свалят до седем килограма.

"Понижавайки нивото на глюкоза в кръвта, ние заставяме организма да изгаря мазнини, което води до бърза загуба на тегло," - обяснява Капело, който е наблюдавал вече 20 877 случая и е свалил тежестта на италианската нация със 135 тона.

"Най-добрата реклама е тръбичката в носа, казва лекарят. Срещаш приятел с такава тръба - и след 10 дни го виждаш по-слаб. Питаш как го е постигал, и той те изпраща при мен. Имах един пациент от Джулианова, която доведе при мен цялото градче, включително и кмета", коментира Капело.

някои спИрат диетата след първия курс, а други го провеждат 5-6 пъти. Капело обаче казва, че метода му има един недостатък - той не научи как да се храним правилно. "Хората, които са с наднормено тегло, отслабват, но след това трябва да бъдат подложени на курс относно храненето. Те трябва да се насочат към диетолог. В противен случай ще се върнат в изходна точка", допълва професора.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.