Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Упражненията по време на бременност предпазват детето от проблеми с теглото в бъдеще
7 Април 2010
Извършването на прости упражнения по време на бременност позволява да се контролира теглото на ембриона в матката

Обикновено пълните майки раждат по-едри деца, които в по-напреднала възраст имат повишен риск от здравословни проблеми. Скорошно проучване показва, че упражнения по време на бременността помагат за намаляване на теглото на плода.

Съвместно изследване на учени от университета на Оукланд (Нова Зеландия) и университета на Северна Аризона (САЩ) показва, че бъдещия метаболизъм на детето може да зависи от средата в матката. Това означава, че деца, чието тегло надвишава нормата във вътрематочното развитие, са застрашени от затлъстяване през следващите години от живота си.

В проучването са участвали 84 жени, които за първи път ще стават майки. Те били разделени на две групи. В едната от групите жените трябвало пет пъти седмично по 40 минути да използват велотренажор. Тези упражнения дамите е трябвало да изпълняват най-малко до 36-та седмица на бременността.

След раждането, става ясно, че жените, ангажирани с физическа активност имат деца, които на ръст са еднакви с тези на неспортуващите, но теглото им е средно  с 143 грама по-малко.

Ето и заключенията на специалистите: физическа активност по време на бременност не пречи на растежа на плода в матката, но намалява количеството на мазнините, които се “поглъщат” от тялото на детето. Освен това, упражненията не влияят на естествените изменения на реакцията на майката на инсулина.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.