Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
3D филмите причиняват главоболие
13 Януари 2010
Има много хора, които имат проблеми със зрението, дори и незначителни като лек дисбаланс на мускулите

3D филмите могат да причинят главоболие на хората, които страдат от проблеми със зрението, дори и да не са никак сериозни, обясни доктор Майкъл Розенберг, професор по офталмология към Университета в Чикаго.

Има много хора, които имат проблеми със зрението, дори и незначителни като лек дисбаланс на мускулите, с който при нормални условия мозъкът се справя с лекота", заяви доктор Розенберг. Той обясни, че 3D филмите изискват по-голямо умствено усилие, което може да стане причина за главоболие.

Както обяснява Дебора Фридман, професор по офталмология и неврология в университета в Рочестър в Ню Йорк, всяко око вижда нещата от различен ъгъл, а гледането на триизмерни изображения изисква по-голямо напрежение не само за очите, но и за мозъка, което води до главоболие. До момента все още няма изследвания, които да показват колко често можем да страдаме от болки в главата, ако гледаме 3D филми, обясняват специалистите. /БГНЕС


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Someone
13 Jan, 2010 | 15:05

Главоболието зависи от типа на технологията за 3D прожекция.
Ако ви се чете: http://en.wikipedia.org/wiki/3-D_film

Били
13 Jan, 2010 | 14:48

Това е вярно. :) След "Аватар" имах зверски болки в главата.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.