Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Гинко Билоба не помага на паметта
30 Декември 2009
Ново изследване показва, че няма доказателства за благотворно въздействие върху области като памет, зрение и говор

Билката Гинко Билоба не е толкова добър лек за борбата при влошени умствени способности, показват данните от научно изследване. Гинко Билобата е едно от най-разпространените билкови лекарства за предотвратяване на проблеми с паметта, свързани с процеса на стареене.

Резултатът от ново изследване на учените показва, че няма доказателства за благотворното въздействие на известния продукт върху специфични области като памет, зрение и говор, пише „Мундо“. Специалистите са изследвали 3069 души на възраст между 72 и 96 години. Близо половината от тях са получавали доза от 120 мг. екстракт два пъти дневно.

Останалите са получавали лечение с плацебо, чиито външен вид е идентичен и има подобно въздействие. Периодично на всички участници в изследването са правени тестове, отразяващи всяка една промяна в организма.

Резултатите сочат, че билката не само не ограничава проблемите свързани с болестта, но и не е ефективен при преодоляването на деменцията. /БГНЕС


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.