Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Президентът с остър коментар за отстраняването на главния прокурор
12 Май 2023
Според него заявката на кандидат-премиера на ГЕРБ-СДС Мария Габриел може да е плод на скрити интереси
Президентът Румен Радев обяви, че пред него стои въпросът дали заявката на кандидат-премиера на ГЕРБ-СДС Мария Габриел за отстраняване на главния прокурор, е плод на скрити интереси, предаде БНР.

Внезапният порив на госпожа Габриел да поиска отстраняването на господин Гешев трудно предизвиква у мен възторг. Когато през 2019-а върнах предложението на Висшия съдебен съвет за назначаването на господин Гешев за главен прокурор, квотата на партията на госпожа Габриел го преизбра, и то с мнозинство. Когато преди три години поисках оставката на Иван Гешев, партията на госпожа Габриел не само го подкрепяше, тя беше в колаборация с него. Когато преди две години назначеният от мен служебен министър на правосъдието поиска отстраняването на Иван Гешев със същите мотиви, квотата на партията на госпожа Габриел го спаси, отново единодушно, коментира президента.

В момента виси един много важен въпрос - дали заявката на госпожа Габриел е плод на закъсняло с три години просветление, на внезапен катарзис или на определен интерес на хората, които стоят зад госпожа Габриел.

България загуби три години, в които внесените от моите служебни правителства в прокуратурата множество сигнали за мащабни злоупотреби, прашасват. Корупцията е неразкрита, чувството за справедливост е смазано, а политическият процес е заприщен. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.