Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Призовават Тръмп на разпит за нападението на Капитолия
14 Октомври 2022
Бившият президент е малко вероятно да се съобрази с призовката. Той реагира на новината като попита защо комисията не го е поканила преди месеци
Американски законодатели, които разглеждат нападението срещу Капитолия през 2021 г., гласуваха да призоват бившият президент Доналд Тръмп да даде показания за ролята си в нападението.  

По време на заседание двупартийната комисия, която разследва атаката oт 6-и януари гласува единодушно да призове Тръмп. Председателят на комисията Бени Томсън посочи, че разследването трябва да разгледа доказателствата в пълния контекст и че Тръмп трябва да даде отговори за действията си, защото е бил в центъра на събитията.  

Бившият президент е малко вероятно да се съобрази с призовката. Той реагира на новината като попита защо комисията не го е поканила преди месеци. За Тръмп работата на комисията цели да разсее грешките на демократите при управлението на страната. Призовката се очаква да бъде издадена в следващите няколко дни и, ако Тръмп не се съобрази с ,нея може да се изправи пред криминални обвинения.  

В четвъртък на заседанието по разследването на отнелото човешки животи нападение бяха представени нови доказателства. Сред тях – наличието на информация за създалата се опасност, както и признанието на Тръмп извън публичното пространство, че е загубил от Джо Байдън.  


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.