Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ГЕРБ: Подкрепяме френското предложение за Северна Македония!
22 Юни 2022
Френското председателство е дало най-добрата рамка. По-добра от тази не може да се направи, и е поело пълният контрол в лицето на ЕК
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му подкрепя напълно френското предложение за започване на преговори за членство в ЕС на Северна Македония.

Той съобщи на брифинг в централата на ГЕРБ, че депутатите на ГЕРБ-СДС, общо 59, ще подкрепят протокола за Северна Македония, ако такова предложение бъде внесено от Министерския съвет.

"Много от нас бяха заблудени и се заблуждават от техните приказки, че това продава историята, че това разваля. Не, тука ясно е казано, че всички теми са записани в протокола. Френското председателство е дало най-добрата рамка. По-добра от тази не може да се направи, и е поело пълният контрол в лицето на Европейската комисия към изпълнението на всички точки."

Борисов обвини премиера Кирил Петков в излишно протакане и го призова още днес Министерски съвет да внесе решението във външната комисия на Народното събрание, в противен случай ГЕРБ ще поеме инициативата.

"И днес на Комисия на външните работи, тези партии, ако се съгласят, заедно внасяме това предложение и поемаме ролята на "премиера на България", който се крие и чака да изтече времето за да отиде в Брюксел и да каже: "Тоя лошия Бойко, защото е приятел с Путин, иска да ни свали..."

"Европа иска разширяването на Балканите. Към този момент аз не мога да си представа как премиер по най-важната тема… казва, че не я е чел. А вчера отново излъга, че ще отиде на Съвет и ще обвини ГЕРБ и опозицията, че някой му пречи, да внесе предложение на МС до парламента. От кой се страхува?", попита той.

"Съгласен съм с президента Радев, че френското председателство е дало най-добрата рамка и е поело пълния контрол към изпълнението на всички точки. По всяка една тема това е крачка напред към присъединяването на Западните Балкани към ЕС", добави лидерът на ГЕРБ.

"Какво предателство има в това да накараш двата народа да са в една общност. Младите поколения вместо да се бият по социалните мрежи, да се прегръщат. Искам да питам: Защо се страхуваме, сега разбирам, че днес е свикана комисията по външни въпроси в 15 часа, едновременно със заседанието на МС. Елате в парламента, в комисията, кажете какво ще направите по протокола, защо лъжете, че друг ви е виновен."

"Помолил съм депутатите от ГЕРБ да подкрепят предложението. Ако все пак този страхливец се осмели, престраши, ще има 59 депутата в подкрепа на даването на зелена светлина за ЕС на Северна Македония и Албания", , каза още Борисов.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.