Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Президентът за РСМ: Кирил Петков не е куриер, а премиер!
18 Юни 2022
Кабинетът така и не успя да изготви българско предложение по казуса със Северна Македония, а сега прехвърля всичко към Народното събрание
Френското предложение за Северна Македония е стъпка в правилната посока, но остават въпроси, които трябва да бъдат изяснени - като вписването на българите в Северна Македония в Конституцията на страната, ясни и измерими критерии за преустановяването на политиката по дебългаризация и кражба на историята, опазването на българското културно-историческо наследство, реабилитацията на всички жертви и репресирани само заради това, че са се осмелили да се наричат българи. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

Той допълни, че очаква българското правителство да изясни тези въпроси, и да изиска ясни механизми и гаранции.

„Кабинетът така и не успя да изготви българско предложение по казуса със Северна Македония, а сега внася френското. При това прехвърли всичко към Народното събрание, без да изрази позиция на правителството. Не може министър-председателят да внася нещо в парламента без да заяви позиция. Той не е куриер, а премиер!", заяви Румен Радев.

Президентът коментира още, че вотът на недоверие е рутинна демократична парламентарна процедура, а борбата с корупцията и съдебната реформа са спрели.

„Хората, с които водихме заедно борбата с корупцията и продължаваме да я водим - много от тях са извън парламента", заяви той.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.