Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Димитър Бербатов е избран за президент на Българския футболен съюз след странен конгрес
18 Март 2022
На сбирката, непризната за легитимна от настоящото ръководство на БФС, присъстваха около 15% от общата бройка на футболните клубове в страната
Димитър Бербатов беше избран за нов президент на Българския футболен съюз със 76 гласа на обявения като конгрес на централата от самия него форум в НДК. 

На сбирката, непризната за легитимна от настоящото ръководство на БФС, начело с Борислав Михайлов, присъстваха точно 76 делегати, което означава, че Бербатов е избран със 100 процента от техните гласове. Те обаче представляват около 15% от общата бройка на футболните клубове в страната. 

Малко преди това на сбирката в НДК 75 от делегатите гласуваха за освобождаването на Борислав Михайлов и членовете на Изпълкома.

Бе избран нов състав на Изпълкома, в който освен самия Бербатов, влизат още Стилиян Петров, Мартин Петров, Петър Величков, Борис Станков, Михаил Мадански, Бойко Величков, Петър Тодоров, Данаил Маджаров, Ясна Ставрева, Милен Русев, Бисер Цолов, Светослав Петров, Николай Жейнов и проф. Георги Попов.

На следващия конгрес броят на членовете на  Изпълкома ще бъде сведен от 15 на 9, според Бербатов.

По-рано от екипа на Борислав Михайлов реагираха остро на проявата, организирана от Бербатов, нарекоха я "фарс" и заявиха, че са сезирали ФИФА и УЕФА.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.