Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нинова: Изпълнителното бюро на БСП подаде оставка, аз - не
5 Април 2021
Поставихме си цел да сме първа политическа сила, не я постигнахме, даже отстъпихме второто място. За нас това е тежка загуба
"Основната ни задача беше да се разбие "моделът ГЕРБ", след тези избори ГЕРБ повече не може да управялва и Борисов повече няма да е премиер, но това е само началото". Това каза по време на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Този модел е проникнал навсякъде и ще се съпротивлява на промяната. Смятаме, че окончателното му отстраняване ще бъде дълъг процес. Позицията ни е ясна, ние ще сме против до този моделт до край. Няма да подкрепим никакво правителство, предложено от ГЕРБ - с или без Борисов, от експерти или от политици", заяви Нинова.

"Народът ни подреди така, че без БСП бъдещите решения на НС не могат да се вземат. След здравната, икономическата и социалната криза, смятаме, че влизаме и в политическа такава. Затова призоваваме всички с мъдрост да разсъждаваме", посочи тя.

"Поставихме си цел да сме първа политическа сила, не я постигнахме, даже отстъпихме второто място. За нас това е тежка загуба, но апокалиптичните картини, които се чертаят за БСП са пресилени. Били сме в такова състояние и сме излизали от него, Отчитаме загубата, но и гледаме напред. За нас причините са ясни", каза Нинова.

"Повечето граждани гласуваха срещу всички партии т.е. възприети сме като част от статуквото, това е голямата ни грешка и вина, не успяхме да докажем, че сме опозиция и алтернатива", заяви тя.

Ковид кризата повлия на нашия резултат, част от избирателите ни не гласувата. Купеният вот бяха безпрецедентни на тези избори. От нас се взеха гласове от Мая Манолова и Слави Трфионов. Вътре в партията имаше хора, които работеха за други партии, посочи Нинова.

Мисля, че бяхме последователни и с позитивна кампания. Благодаря на всички в партията за хубавата кампания, допълни тя.

"Току що, цялото Изпълнително бюро на БСП подаде оставка. Свикваме присъствен Национален съвет за избор на ново бюро. Аз няма да подавам оставка, защото бях избрана преди едва 6 месеца. В Бюрото решихме, че в този момент не можем да оставим партията без председател и да влезем в процедура на избор, която ще ни извади от политическия дебат в страната", заяви лидерът на левицата.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.