Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Само учениците започват присъствено часове
21 Януари 2021
За останалите мерки ще се взима решение след тази дата
"Оптимизмът, който има у нас, много рязко докторите го опровергават. Новият щам се пренася изключително бързо, предаде КРОСС. И затова въпреки месеците на локдаун, продължава да се покачва броят на заразените и починалите в страните в Европа". Това каза премиерът Бойко Борисов, който се включи в редовния брифинг за разпространението на коронавируса у нас.

"Компромисът, който можем да направим, свързан със здравето, е единствено образованието. По определен ред и учениците от 5-и до 12-и клас ще започнат присъствено обучение. Това го дължим на това поколение, което месеци наред не ходи на училище", каза Борисов.

"Ние засега сме като оазис с мерките, които имаме", изтъкна Борисов, но акцентира върху риска при отпускане на мерките.

"Това, което се разбрахме с докторите, е, че за учениците имаме компромис. До 31 януари ще наблюдаваме как върви броят на заболели и починали, и съответно възстановяване мощността на медицинските екипи. И след това ще взимаме решение. До 31-ви, ако вървим с тези темпове, още ще намалее броят на починалите и заразените", коментира Борисов.

Решение за отваряне на ресторантите и заведенията все още няма. "Нямаме окончателно решение. Наблюдаваме ситуацията до 31 януари. Ако се разберем с бранша", заяви Борисов.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.