Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Откриха коронавирус в ... сладолед
18 Януари 2021
Голяма част от партидата, в която са били установени заразените проби, е изтеглена
Коронавирус е бил открит в сладолед, произвеждан в китайския град Тянцзин, който граничи с Пекин, съобщава БТА. Голяма част от партидата, в която са били установени заразените проби, е изтеглена. Складовете на производителя са запечатани, а на служителите се правят тестове за ковид-19.

Няма сведения някой от тях да се е заразил от сладоледа, съобщи правителството на Тянцзин, един от четирите китайска града, които са на централно подчинение. Повечето от 29 000 кашони от партидата, в която е бил установен коронавирусът, не са били още пуснати в продажба, проследяват се продадените 390 кашона.

В производството на сладоледа е използвано мляко на прах от Нова Зеландия и суроватка на прах от Украйна, уточниха местните власти. Китайското правителство е изказвало предположения, че новият коронавирус, засечен първо в края на 2019 г. в китайския град Ухан, е дошъл от чужбина с вносна риба и други храни. Учените извън Китай обаче са скептични към тази теза.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.