Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Инфекциозната клиника в Пловдив вече няма легла
1 Ноември 2020
Броят на случаите с COVID-19 в Пловдив продължава да расте. За последното денонощие новозаразените сa 136, а в болница са приети 15 души
Пловдив  влезе в червената зона на заразата. Там всички COVID  легла в Инфекциозната клиника са заети, съобщава КРОСС. Другите болници вече изпитват сериозен недостиг на персонал.

Броят на случаите с COVID-19 в Пловдив продължава да расте. За последното денонощие новозаразените сa 136, а в болница са приети 15 души. Петима са новите медици медиците с положителни проби. На фона на тревожните данни, местата в ковид отделенията започват да се изчерпват. Свободните легла са малко над 100, а за интензивно лечение по-малко от 20. Задава се и криза за лекари и медицински сестри.

Общинската болница „Свети Пантелеймон” е едно от лечебните заведения, които приемат случаите с COVID-19  от цялата област, в която живеят над половин милион души. Осигурени са предпазни средства, осигурени са необходимите лекарства, но за съжаление проблемът с персонала както навсякъде съществува, но отделението работи и за съжаление е пълно с пациенти, заяви д-р Константин Сапунджиев, директор на МБАЛ „Св. Пантелеймон”.

На помощ на лекарите идват студентите от 5-и  и 6-и  курс в Медицинския университет. Доброволци вече са изявили желание д влязат отново в Ковид-отделенията, след като първи помогнаха на лекарите и през пролетта.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.