Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Коронавирусът не подмина и Бойко Борисов
25 Октомври 2020
Премиерът съобщи във Фейсбук, че след два PCR теста от днес е положителен с Covid-19
Премиерът Бойко Борисов съобщи в профила си във facebook, че е заразен с новия коронавирус.  "Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с Covid-19. Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим!", написа премиерът в социалната мрежа.

В петък привечер, отново чрез Фейсбук, министър-председателят съобщи, че има отрицателен  PCR тест от същата сутрин и тестът е бил правен преди срещата му с делегацията от САЩ. "Преди международни срещи и пътувания, според изискванията на съответните делегации за безопасност, се тествам". 

Същия ден обаче в 16 часа е бил информиран от заместник регионалния министър Николай Нанков, че той е  положителен тест за Covid-19. Тогава Борисов обяви, че очаква разпорежданията на на РЗИ и дотогава  се самоизолира, предава БНР. Обясни също, че с Нанков е бил контактен преди 5 дни, когато двамата, плюс министърът на финансите и министъра на земеделието, бяха на обиколка в страната. 

В събота шефът на Столичната РЗИ Данчо Пенчев обяви, че карантината на Борисов е вдигната, защото е имал  2 поредни отрицателни PCR-а. Днес обаче Борисов обяви, че вече е положителен. Със сигурност сред контактните му лица от тази сряда, когато правителството заседава, са вицепремиерите Екатерина Захариева и Томислав Дончев, министърът на финансите Кирил Ананиев, транспортният Росен Желязков и здравният министър Костадин Ангелов. Това е видно от разпространените видеофайлове от преслужбата на правителството.  


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.