Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Енко Пловдив с категорична победа при гостуването си на Риал Ковачевци
21 Октомври 2020
Следващата седмица момичетата на Илия Кунов ще излязат в домакински мач срещу отбора на Левски Чепинци
С великолепна игра и заслужена победа с 2:0 женският отбор на Енко Пловдив се завърна от гостуването си на Риал Ковачевци в VI-тия кръг от женското футболно първенство. Още във 2-тата минута с бърз самостоятелен рейд по крилото Надежда Атанасова успя да изведе вратарката на домакините далеч напред във вратарското поле. Точена пас на Атанасова в центъра и перфектно отиграване на Йоана Милева донесе първия гол на възпитаничките на треньора Илия Кунов.

Ранният гол и желание за победа и у двата отбора, вдигна темпото на игра. Голови ситуации и добрата игра създадоха истински футболен празник за феновете по трибуните. С добър синхрон в защита и навременни намеси на вратарката на Енко – Михаела Тихова резултатът 0:1 бе запазен до края на първата част.  

Второто полувреме започна с ясната заявка на домакините за победа. Отборът на пловдивчанки отговори с перфектна игра в защита, за което заслужени адмирации трябва да получи играта на Виктория Аржанова, Анна Георгиева, Ралица Витекова и Деница Иванова.

Перфектно структурираната халфова линия на Енко с чудесни отигравания  на  Росица Тумбева, Йоана Милева, Цветомира Павлова и Александра Атанасова и остри контраатаки на Цвета Такучева и Надежда Атанасова позволиха реализацията на няколко голови ситуации за гостите от Енко Пловдив. Резултатът остана непроменен до 76-тата минута, когато откъсване на Цвета Такучева донесе втория гол за Енко. Минути след това късметът изневери на пловдивчанки да постигнат класическото 0:3 срещу достойния противник - Риал Ковачевци. Мачът приключи с резултат 0:2 в полза на Енко. 
Следващата седмица момичетата на Илия Кунов ще излязат в домакински мач срещу отбора на Левски Чепинци. Двубоят ще се състои на спортната база на Ботев Пловдив в кв. Коматево на 24-ти октомври (събота) от 14:00 часа.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.