Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ГЕРБ събраха 122 подписа проект за нова Конституция
2 Септември 2020
Подписите са получени от ГЕРБ, ОП, част от депутатите от "Воля" и няколко независими.
Събрани са 122 гласа за внасяне на проект за нова Конституция. Това съобщиха на съвместна пресконференция ГЕРБ и ВМРО. Подкрепа е получена от част от депутатите от "Воля" и няколко независими.

По-рано стана ясно, че те са постигнали съгласие за включване в проекта за нова Конституция на преамбюл за основните принципи на държавността, подробно описание на герба, облекчени условия за добиване на българско гражданство на сънародниците ни зад граница и записване на текст, че гласуването е дълг на всеки гражданин.

Обсъдена е евентуална подкрепа на ГЕРБ за идеята на ВМРО да бъде проведен референдум за предложенията на Красимир Каракачанов, които не са залегнали в проекта за нова Конституция.

Това са въвеждане на образователен ценз за гласуване, разширяване правомощията на президента със законодателна инициатива и внасяне на вот на недоверие и задължителна наборна служба.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.