Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Локомотив Пловдив спечели Суперкупата на България
3 Август 2020
Носителят на Купата на страната надигра шампиона Лудогорец с 1:0
С попадението на капитана Димитър Илиев в 89-та минута Локомотив Пловдив спечели Суперкупата на България по футбол отново  след 16 години, предаде БНР. Носителят на Купата на страната надигра шампиона Лудогорец с 1:0. Това е втори трофей за Локомотив в този турнир след 2004 година, когато печели срещу Литекс също с 1:0.

Първото полувреме бе равностойно, а топката по веднъж посети двете мрежи, но попаденията бяха отменени заради засади.  В 19-а минута Битон шутира опасно, а Луков изби в краката на Жоржиньо, който финтира вратаря, а при опита да избие топката Карагарен я вкара в собствената врата. Попадението бе отменено засада на Жоржиньо. В края на първата част Локомотив бе по-активният отбор и стигна до опасни ситуации пред вратата на Ренан. В 43-а минута Умарбаев шутира под ъгъл и топката влизаше във вратата, но в последния момент Томашевич вкара топката с глава, а страничният рефер вдигна флага за засада. Анте Аралица също можеше да се разпише за пловдивчани, но ударът му от воле бе избит от Ренан в корнер. 

Лудогорец остана в намален състав в 66-а минута след необмислена постъпка на Джордан Икоко, който получи червен картон за удар без топка. Три минути по-късно Карагарен изпусна добра възможност да вкара за Локомотив след удар от въздуха, който бе париран от Ренан.

Локомотив стигна до успеха минута преди края на редовното време след великолепна акция. Бирсент Карагарен продължи топката с едно докосване към Димитър Илиев, който с прецизен удар от движение по диагонала не остави шансове на Ренан - 1:0 за Локомотив.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.