Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Зверска катастрофа на автомагистрала Тракия
12 Юли 2020
ТИР прегазил е мантинелата и е навлязъл в насрещната лента за движение, където е премазал няколко автомобила, преобърнал се и се запалил
Тежка катастрофа е станала на автомагистрала „Тракия“ при 160 км в посока София. Има данни за жертви и ранени. Около 17.30 часа, в района на село Оризово, шофьор на тир, пътуващ към Бургас, е изгубил управление, прегазил е мантинелата и е навлязъл в насрещната лента за движение, предаде БНР. Според очевидци камионът е ударил поне три автомобила, пътуващи към София. При сблъсъка предната част на тежкотоварния камион се е възпламенила.

Според областния управител на Стара Загора Гергана Микова загиналите са шестима, включително и шофьорът на тира.

На място са служители на полицията, пожарната и Спешна помощ. Придвижването на линейките е било затруднено заради автомобили, които са се движели в аварийната лента, съобщиха очевидци, останали в задръстването.

Движението и в двете посоки по АМ „Тракия“ е силно затруднено. Над 10 км е образувалата се колона от автомобили в посока София. Въведен е обходен маршрут в посока София: п.в. „Оризово” – Плодовитово – Поповица – път I-8 – Садово – път II-56 – п.в. „Войводино”. В посока Бургас движението се осъществява в една лента и се регулира от пътна полиция, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.