Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Президентът: Извършва се проверка на служителите на НСО, участвали в инцидентът в залив Росенец
8 Юли 2020
Започнала е вътрешна проверка срещу няколко служители на НСО, които вчера са участвали в инцидентът в залив Росенец, където акостира по море Христо Иванов
Започнала е вътрешна проверка срещу няколко служители на НСО, които вчера са участвали в инцидентът в залив Росенец, където акостира по море Христо Иванов - бивш министър на правосъдието и съпредседател на политическа партия. Това заяви в извънредно изявление пред медиите президентът Румен Радев.

Неведнъж съм заявявал, че България ще се превърне в просперираща евроейска държава, коато се преборим с беззаконието и укрепим върховенството на правото, и устоим правата на гражданите, заяви президента Радев .

За съжаление законите и правата на гражданите продължават да се погазват. Примерите са много, но когато публично се нарушават основни конституционни права, това ерозира и без това разклатеното доверие. В такива ситуации е критично важно институциите да поднесат истината, като гарант за възстановяване на общественото доверие.

Радев заяви, че е имал разговор с началника на НСО ген. Красимир Станчев.

Станало е ясно, че участвалите в вчерашното събитие в парк "Росенец" охранители са служители на НСО.

Относно правомерността на техните действия е в ход служебна проверка, каза Радев.

Отдавна заявих, че г-н Пеевски и г-н Доган не трябва да се охраняват от НСО. Това обаче зависи от изпълнителната власт в лицето на г-н Борисов, допълни президентът. Президентът обясни, че решението кой да бъде охраняван се взема от тричленна комисия, в която влиза представител на ДАНС..


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.