Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
България на първо място по тютюнопушене и по смъртност от тютюнопушене в цяла Европа
31 Май 2020
Това е равносметката в световния ден без тютюнев дим - 31 май
Много повече хора са загубили живота си заради тютюнопушене отколкото от COVID-19 през последните шест месеца. Това е равносметката в световния ден без тютюнев дим. Информацията е на Световната здравна организация в България и Коалиция за живот без тютюнев дим.

Изследването е проведено сред 45 европейски държави за последните две години. България е водеща в касацията за брой пушачи. Младежи и деца ни също са на първо място. Броя на момичетата пушачи у нас у много по-голям от броя на момчетата, пише КРОСС.

8 милиона души по света умират преждевременно заради употребата на цигари.

Д-р Гергана Гешанова - Коалиция за живот без тютюнев дим: За съжаление установяваме, че 11-годишните младежи, деца, са на второ място в Европа по употреба на тютюневи изделия - нашите български деца. А 15-годишните са на първо място, при това момичетата надвишават с 10% може би момчетата.

Д-р Михаил Oколийски - представител на офиса на СЗО в България: За съжаление България е на първо място по тютюнопушене и по смъртност от тютюнопушене не само в Европейския съюз, а и в цяла Европа.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.