Факти, Анализи, Коментари
   17 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
КЗК влeзе в офисите на Българската петролна и газова асоциация
27 Май 2020
Според изпълнителния директор на БПГА Андрей Делчев в тази проверка няма нищо необичайно
Представители на Комисията за защита на конкуренцията започнаха проверката на Българската петролна и газова асоциация за евентуални нарушения при цените на горивата. Миналата седмица офисът беше запечатан, след като антимонополният орган не откри никого от Асоциацията на адреса, предаде БНР.

Според изпълнителния директор на БПГА Андрей Делчев в тази проверка няма нищо необичайно. Той отхвърли обвиненията в картел и злоупотреба с монополно положение, и посочи, че Асоциацията ще съдейства на проверяващите.

Според него сроковете, в които трябва да бъде монтирано видеонаблюдение на данъчните складове, са твърде кратки, и компаниите ще трябва да направят големи разходи, което ще оскъпи горивата.

Проверката в Българската петролна и газова асоциация идва на фона на намерението на държавата да създаде своя петролна компания с аргумента, че това ще доведе до по-ниски цени на горивата по бензиностанциите. Това намерение президентът Румен Радев днес определи като доказателство, че правителството не се справило с картел при горивата. По думите му е странно е как държавата ще бъде едновременно регулатор и участник на пазара. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.