Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Отварят театрите и оперите
26 Май 2020
Танцовите зали и театрите и оперите вече могат да работят и на закрито. Това стана ясно след среща на танцовите съюзи и на Съюза на артистите с министрите Кирил Ананиев и Боил Банов
Танцовите зали и театрите и оперите вече могат да работят и на закрито. Това стана ясно след среща на представители на танцовите съюзи и на Съюза на артистите с министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и на културата Боил Банов, предаде БНР.

При какви условия ще работят танцовите клубове - обяви Милена Налбантова, посланик за България на Световната артистична танцова федерация.

„Това, за което се договорихме, е да работим в обектите си с един човек на 4 квадратни метра, но до 20 души в едно помещение“.

„Това, което беше много важно да разрешим като проблем, е, че се отварят абсолютно всички зали – читалища, културни домове, младежки центрове, физкултурни зали и салони, военни клубове“, добави тя.

Театрите също могат вече да играят постановки на закрито, каза след срещата Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България.

„Всички открити пространства – капацитетът на публиката да бъде до 50%, а на закритите сцени – до 30% капацитет на публиката. И това е отново временна мярка. Мерките са едни и същи за читалищните театрални сцени и театрите, които са под опеката на министерството на културата“.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.