Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Откриха доказателства, че континентите са се създали веднага след формирането на планетата
25 Април 2020
Това е само едно от свидетелствата, че движението на тектонските плочи е започнало през първите етапи от съществуването на планетата, заяви геологът Алек Бренър
Учени от Харвардския университет откриха на територията на Австралия залежи от древни скали на Земята, в които са се съхранили следи от движението на първите континенти на нашата планета, предаде ТАСС. 

„Това е само едно от свидетелствата, че движението на тектонските плочи е започнало през първите етапи от съществуването на планетата“, заяви геологът Алек Бренър от университета. „Откритите от екипа ни скали увеличават тази вероятност и разкриват, че ранната Земя е била значително по-сходна с онова, което представлява днес, макар да се смяташе, че различията са били големи."

През последните няколко години учени обсъждат кога е било отключено движението на тектонските плочи и кога са възникнали първите континенти на Земята. Напоследък геолози откриха много теоретични и практически свидетелства в подкрепа на твърдението, че  това се е случило веднага след формирането на планетата, преди около 3,2 милиарда години.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.