Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бойко Борисов уволни шефовете на Българската банка за развитие
8 Април 2020
Той е възмутен от отпуснатия скандален заем за 75 милиона лева за колекторска фирма, без съгласуване с финансовия или икономически министър
Премиерът Бойко Борисов е разпоредил Бордът на Българската банка за развитие да бъде освободен, както и нейният изпълнителен директор - Стоян Мавродиев. Борисов заяви по време на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб, че е възмутен от отпуснатия скандален заем за 75 милиона лева за колекторска фирма.

По думите на Борисов той не е знаел за отпускането на заема, не е било консултирано нито с финансовия, нито с икономическия министър.

Бойко Борисов, министър-председател: Възмутен съм от това, което направи Българската банка за развитие. И понеже и финансовият министър ми каза, че никой с него не се е консултирал. И министърът на икономиката, който е принципал на ББР. Разпоредил съм му изпълнителният борд и директор да бъдат незабавно освободени. Нито аз съм знаел. И понеже не ми отива да кажа... Българската банка за развитие действа като всяка останала банка. Но за народа това е държавна банка. Затова министърът да свиква борд и да освобождава всичко в нея.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.