Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
САЩ започнаха изпитания на ваксина срещу Covid-19
17 Март 2020
Според специалистите тази ваксина използва геннобазиран метод и не съдържа нито активна, нито неактивна проба от вируса, каквато е обичайната практика до сега
В САЩ започнаха изпитания на ваксина срещу Covid-19. В изследванията са включени 45 доброволци - мъже и не бременни жени на възраст от 18 до 55 години. Разработката е на Националния здравен институт съвместно с фармацевтична компания. Изследването се прави за първи път върху хора и трябва да проследи какъв ще бъде ефектът. Според специалистите тази ваксина използва геннобазиран метод и не съдържа нито активна, нито неактивна проба от вируса, каквато е обичайната практика до сега.

На участниците в експеримента не се инжектира вирус и не са изложени на риск от заразяване с Cfvid-19. На този етап Националният здравен институт и фармацевтичната компания се стремят да гарантират, че медикаментът, който се разработва, няма да има нежелани или опасни странични ефекти.

Ако няма проблеми, втората доза от ваксината ще бъде поставена на участниците след 4 седмици, но дори тестовете да преминат успешно, не по-малко от 12 месеца ще са необходими разработената ваксина да бъде допусната до пазара.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.