Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Борисов за ТОЛ системата: Вадим от обхват 115 км от община София и 40 км от община Варна
27 Февруари 2020
Народното събрание изслушва премиерът Бойко Борисов, регионалният министър Петя Аврамова и представители на Агенция "Пътна инфраструктура" за предстоящото от 1 март въвеждане на тол системата и за пътищата
Днес на Министерския съвет изваждаме от обхват 115 км от община София и 40 км от община Варна, с другите 12 общини се водят преговори и по същия начин ще ги извадим и тях от обхвата. Това заяви премиерът Бойко Борисов на изслушването в парламента за старта и работата на тол системата, съощава КРОСС.

Що се касае за безопасността на пътищата, не си спомням нито една реформа за 100 години на БСП управление. Едно е да строиш двулентови пътища, друго е 12-лентови. АМ „Европа" и „Хемус" се строят усилено, другите се ремонтират. „Струма" се строи усилено, добави премиерът.

Що се касае за отговорните лица това да се забави, затова ще им потърсим и им търсим ежедневна отговорност и те ще отговарят на вашите въпроси. Като съм казал за тол системата и винетката, съм имал предвид, че днес ще отменим това решение. С кое съм нарушил закона или правовата държава, попита Борисов. Моето правомощие и на МС е да го гласуваме, добави още той.

Народното събрание изслушва премиерът Бойко Борисов, регионалният министър Петя Аврамова и представители на Агенция "Пътна инфраструктура" за предстоящото от 1 март въвеждане на тол системата и за пътищата, за които ще се изискват винетки.

Тол системата тръгва от 1 март, но до 27-и ще има гратисен период, през който камионите ще могат да се движат без електронни устройства за таксуване. Изминатото разстояние ще се отчита чрез маршрутни карти. Това стана ясно снощи след среща на превозвачите с премиера Бойко Борисов.

За изслушване на премиера настояха от БСП. Според депутата Георги Свиленски има объркване сред хората по какви правила и какви суми ще трябва да се плащат:

„Става ясно, че даже и устройствата, които трябва да ползват превозвачите ги няма. Затруднението и хаосът, който предстои на 1 март, свързан с въвеждането на тол системата, е пълен."

От ГЕРБ предложиха в изслушването да участват регионалният министър Петя Аврамова, председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски и Олег Асенов - член на Управителния съвет на Агенцията.

В дневния ред на депутатите е и първо четене на промените в закона за лечебните заведения, внесени от Министерски съвет. Те предвиждат промяна в режима по издаване на разрешение за осъществяване на лечебна дейност и регистрационния режим на лечебните заведения за извънболнична помощ и хосписите. Отпада изискването за заявителите да предоставят лицензия за използване на източници на йонизиращи лъчения за медицински цели, когато в лечебното заведени ще се използва такова медицинско оборудване.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.