Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
България повиши до ІV степен нивото на риск заради коронавируса
2 Февруари 2020
Загиналите от него са вече над 300, а заразените над 14 000
Броят на починалите в Китай вследствие на заразата с новия коронавирус достигна 304 души, предаде Ройтерс, като се позова на китайската държавна телевизия. Броят на заразените в провинция Хубей вече е над 1900, а в цялата страна - над 14 000, съобщaва БНР.

Междувременно, България настоятелно препоръча на гражданите си да не пътуват до Китай заради разпространението на коронавируса и повиши на четвърта, предпоследна, степен нивото на риск при пътуване.  
  
Мерки за ограничаване на разпространението на вируса у нас бяха оповестени след среща при премиера Бойко Борисов. Термокамери и лекарски екипи ще има на летищата в София, Варна и Бургас, където ще се следят пристигащите от Китай и други рискови страни.    

Със самолет на германските военновъздушни сили беше превозена българка, евакуирана от град Ухан, която ще остане в Германия под двуседмична карантина. Други двама български студенти, пребивавали там, ще бъдат превозени до генералното консулство на страната ни във Франция, откъдето трябва да ги вземе военният самолет "Спартан". У нас те ще бъдат под наблюдение във Военнoмедицинска академия, но ако по-рано покажат симптоми на заболяването ще останат във Франция.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.