Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Мъж застреля 6 човека в болница в Чехия
10 Декември 2019
Нападателят е избягал, но по-късно се е самоубил
Мъж застреля днес 6-има души в чакалнята на болница в източния чешки град Острава при нападение с неясни мотиви, след което се самоуби, предаде Ройтерс, позовавайки се на властите.

Полицията обяви, че е получила сигнал за стрелбата в 7 ч. и 19 мин. местно време в Университетската болница на града, намиращ се край границата с Полша, като 5 минути по-късно силите на реда са били на мястото на инцидента.

Полицията пусна в Туитър снимка на мъж, смятан за заподозрян, но по-късно уточни, че тя е на свидетел и че се издирва друго лице.

Органите на реда съобщиха по-късно, че нападателят е избягал със сребристо „Рено Лагуна“ и пуснаха негови снимки. А след това - че когато полицията издирила колата, от нея се чула стрелба. Установена е самоличността на мъжът, който се прострелял в главата, посочва полицията. 

Според местни медии той е 42-годишен строителен работник, който напоследък често обикалял болниците, защото твърдял, че е в тежко здравословно състояние.

Чешкият премиер Андрей Бабиш заяви, че стрелбата е извършена от близка дистанция в чакалнята на болницата, а здравният министър Адам Войтех посочи, че са загинали 6-има души. Четирима от тях били открити мъртви, а двама починали по-късно от получените рани. Полицията съобщи, по-късно, че още двама души са ранени.

Болницата бе евакуирана, а полицията блокира района.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.