Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Извънредно положение във Венеция
13 Ноември 2019
Властите препоръчват на местните да не напускат домовете си
Обявиха извънредно положение във Венеция заради проливни дъждове и силния вятър. Властите препоръчват на местните да не напускат домовете си. Нивото на водата в прочутия италиански град се повиши до близо 190 сантиметра, а над 80 % от територията му е под вода, съобщава КРОСС.

Италия е засегната от проливни дъждове, а наводнението във Венеция потопи площад „Свети Марко”, съобщи АФП. Площадът е особено засегнат от приливите и отливите, тъй като е разположен в една от най-ниските части на града. Вестибюлът на базиликата също беше залят с вода и властите планират да наблюдават сградата през цялата нощ. Пиерпаоло Кампострини, член на съвета на базиликата „Свети Марко”, заяви, че мащабът на наводнението днес е бил виждан само пет пъти в дългата история на базиликата, чието строителство започва през 828 г. и която е възстановена след пожар през 1063 година. 

Мощни дъждове засегнаха Италия вчера, като най-тежко засегнатите райони бяха на юг и Венеция, където имаше широко наводнение. Обилните валежи затвориха училища в няколко южни градове, включително Таранто, Бриндизи и Матера, както и сицилианските градове Позало и Ното, според националната метеорологична служба. В Матера, тазгодишната Европейска столица на културата, торнадо предизвика падане на дървета и лампи, като повреди многобройни покриви и сгради. Няма съобщения за пострадали.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.