Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Втори тур на местните избори
3 Ноември 2019
В 105 общини ще има вот за кмет на община, в 18 града, които са областни центрове, ще има балотаж
В 196 общини ще се произвежда втори тур на местните избори – в 105 общини ще има вот за кмет на община, в 18 града, които са областни центрове, ще има балотаж.

В 441 кметства ще има избори за кмет на кметство, и в 31 района ще има втори тур за кмет на райони. В три кметства на балотаж ще се явят трима кандидати, тъй като вторият и третият са получили равен брой действителни гласове на първи тур.

Това са кметствата Климентово, Радиново и Александрово. Ако двама кандидати получат равен брой действителни гласове и на балотажа, тогава се насрочват нови избори.

В столицата ще бъдат разкрити 1609 секции, от които 13 подвижни, всички те са разположени на 283 изборни места. На територията на София ще има една общинска избирателна комисия, която в изборния ден ще работи в зала „Арена-Армеец“.

На втория кръг от изборите в бюлетината отново ще има квадратче „не подкрепям никого“, което се счита за действителен глас за избирателите. То обаче няма да повлияе на резултата на всеки от кандидатите, тъй като там определящи са само действителните гласове за него.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.