Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
УЕФА: Наказанието на България е 1 мач без публика и глоба
29 Октомври 2019
Европейската футболна централа глобява БФС със 75 000 евро за поведението на запалянковците. Още 10 000 евро ще трябва да платим за освиркването на британския химн преди мача
УЕФА излезе с решение за наказанията след расисткия скандал на мача България – Англия (0:6), игран на 14 октомври в София, съобщава БНР.

Националният отбор трябва да играе следващите си два домакински мача при затворени врата. Ако след първия нямаме други провинения на расистка осново в следващите две години, санкцията за втория мач ще отпадне.

Това означава, че евроквалификацията на 17 ноември срещу Чехия ще е на празен стадион.

Европейската футболна централа глобява БФС със 75 000 евро за поведението на зрителите на Националния стадион „Васил Левски“. Още 10 000 евро ще трябва да платим за освиркването на британския химн преди мача.

БФС получи предупреждение за пускането на видеоповторения на екрана на стадиона.

Английската асоциация е глобена с 5000 евро за освиркване на българския химн.

Двубоят на „Васил Левски“ беше прекъснат на два пъти през първото полувреме поради обидни скандирания на расистка основа от привържениците на домакините, включително маймунски звуци и нацистки поздрави. Мачът се игра при частично затворен сектор заради расистките инциденти по време на срещите с Косово и Чехия през юни. Инцидентите предизвикаха вълна от коментари в света на футбола и бяха порицани от министър-председателя на България Бойко Борисов и колегата му във Великобритания Борис Джонсън.

Последствията след расизма и тежката загуба доведоха до оставките на селекционера Красимир Балъков и президента на БФС Борислав Михайлов.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.