Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Няма риск някой да вземе бърз кредит на чуждо име заради изтичането на данни
2 Август 2019
Когато кредитоискател се свърже с компаниите за небанково кредитиране, от него се изисква да представи личната си карта
Няма риск някой да вземе бърз кредит на чуждо име заради изтичането на данни, уверяват от Асоциацията за отговорно небанково кредитиране. Те участваха активно в изготвянето на указанията на Националната агенция за приходите след хакерската атака в масивите й. 

Когато кредитоискател се свърже с компаниите за небанково кредитиране, от него се изисква да представи личната си карта, уверяват от асоциацията. Самите компании сверяват информацията не само от документа за самоличност, но и през редица регистри, до които имат правомерен достъп. При получаването на сумата се прави допълнителна проверка, допълват от организацията. 

Припомняме, че през седмицата вицепремиерът Томислав Дончев коментира, че може би са необходими законодателни промени при бързите кредити, вследствие на теча на данни от масивите на приходната агенция.

И от НАП, и от Асоциацията за небанково кредитиране уверяват, че няма необходимост за смяна на документите за самоличност. Разумна предпазна мярка обаче би била промяна на паролата до имейла и персоналния идентификационен номер, издаван от НАП. 


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.