Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Порои и бури в София и Пловдив
25 Юни 2019
Бурята в Пловдив отнесе целия покрива на кооперация
Реки се образуваха по улиците на София след пороя, който падна преди около час. Най-критична е ситуацията на ул. "Солунска". Уличен стълб се е запалил след удар от мълния на кръстовището на бул. „Константин Величков" и ул. „Симеон" в София, предаде БНР. На място е изпратен екип, който да овладее ситуацията. 

Общо 20 са сигналите, подадени в Пожарната след проливния дъжд в София. Повечето са за наводнени улици и подлези. Има и няколко сигнала за паднали дървета на пътното платно. Няма пострадали хора. Шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция" на Столичната община извършват обходи на терен във връзка с валежите и реагират на сигнали. Те са отработили сигнали за завиряване на улици в район „Витоша", „Илинден". 

Наблюдават се критични места на реки и водни обекти.Във връзка с обилните валежи над София временно бе затруднено движението на тролейбусите по линия 6 и 7 през кръстовището на бул."Петър Дертлиев" и ул."Вл.Динчев" поради завиряване. Движението е възстановено, след като екипи на Пожарната бяха изпратени на място.

Мощен порой отново удари Пловдив. Екипи на Пожарната премахват отломките от покрива на кооперация на ул. "Павликенска" в града, който бурята отнесе. Жителите в сградата са евакуирани. Вихрушка предшестваше силния дъжд, който отново наводни улици, подлези и ниски етажи на къщи в града.

В квартал "Кючук Париж" пътните артерии за пореден път се превърнаха в реки, подобно е положението и в останалата част на града.

Бурята прекърши и множество клони по бул. "Цар Борис Трети Обединител" и ул. "Иван Вазов", някои от тях паднаха върху автомобили и нанесоха сериозни щети на десетки коли.

Наводнени са отделни участъци от улиците "Даме Груев", "Скопие", "Братя Бъкстон", бул. "Христо Ботев" в района на Сточна гара, "Македония", Коматевския възел.Навсякъде в града движението е затруднено и има задръствания от автомобили и автобуси на градския транспорт, който се движи със закъснение.

Градушка с големината на грахово зърно удари пловдивското село Раковски. Все още няма данни за нанесените щети по отглежданите от жителите на селото култури.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.