Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Запали се коминът на ТЕЦ "Марица Изток 2"
24 Юни 2019
Част от горящото съоръжетние се е срутило. Няма данни за непосредствена опасност за здравето на хората в района, както и за замърсяване на въздуха
Продължават действията на 80 пожарникари по ликвидирането на пожара в комин на сереочистващата инсталация, на територията на седми блок в ТЕЦ „Марица - Изток" 2. На мястото на инцидента са съсредоточени 14 пожарни екипа, автомеханична стълба и екип за химическа защита. Част от горящото съоръжетние се е срутило. Няма данни за непосредствена опасност за здравето на хората в района, както и за замърсяване на въздуха. Към момента не е постъпвала и информация за пострадали работници.

В работата на оперативния щаб, който ръководи действията на пожарните екипи, участва и гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението". Производствената дейност на ТЕЦ „Марица-Изток" 2 не е засегната от произшествието.

Припомняме, че сигналът за произшествието беше подаден в 10,13 часа в оперативния център на пожарната служба в Ст. Загора. Предполага се, че огънят е тръгнал от сероочистващата инсталация, при извършване на ремонтни дейности.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.