Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Джей-Зи е първият рапър, който стана милиардер
4 Юни 2019
Според списание Форбс, американският изпълнител е натрупал състояние, възлизащо на над 1 милиард долара
Джей-Зи е първият рапър, който стана милиардер. Според списание Форбс, американският изпълнител е натрупал състояние, възлизащо на 1 милиард долара. Той е един от най-финансово успешните хип-хоп изпълнители и предприемачи в Америка. Има над 26 милиона продадени парчета в Съединените щати и 50 милиона копия по целия свят. 

Той е един от най-добрите рапъри на света с куп награди и критично одобрение. Неговият критично приет албум „The Blueprint“ беше написан само за два дни. След публикуване на оттеглянето му от звукозаписната музика през 2003 г., той се завръща чак през 2006 г. с албума „Kingdom Come“, който е продаден в 680 хиляди екземпляра през първата седмица (най-високо продаваният албум на Джей Зи в период от една седмица). 

През 2006 е награден от MTV за най-добрият рапър за всички времена. Спечелил 19 Грами, и на 88 място в списанието Rolling Stones, за най-велик артист за всички времена. 

В света на бизнеса Джей Зи има статут на успешен предприемач, и работи заедно с други супер-успешни рапъри като Доктор Дре, Шон Комбс и Russell Simmons. Заедно те притежават музикални компании и бизнес с дрехи. През 2003 г. открива свой спортен клуб „40/40 Club“ в Ню Йорк.

От 2008 г. Джей Зи е съпруг на R&B певицата Бионсе Ноулс. Имат три деца – момиче, родено през 2012 г., както и близначета.


последни в Хайлайф:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.