Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Вътрешният министър: Пловдив е отводнен!
3 Юни 2019
Тази сутрин градът е отводнен, а пловдивчани са стигнали безпроблемно до работните си места, заяви вътрешният министър Младен Маринов
Кризисният щаб в Пловдив е реагирал своевременно и бързо. Тази сутрин градът е отводнен, а пловдивчани са стигнали безпроблемно до работните си места, заяви вътрешният министър Младен Маринов. Градът под тепетата понесе сериозни поражение след неделния порой. Маринов инспектира създадената организация и предприетите действия от екипите на пожарна и полиция и направи оглед на щетите, нанесени от обилните валежи. На място е и директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов.

Редица улици и булеварди бяха наводнени. Десетки граждани се наложи да бъдат евакуирани. Много бяха закъсалите по улиците автомобили. Водата влезе в магазини, офиси, приземни етажи на жилищни сгради. Отводнявани бяха четири болници в града.

Маринов отбеляза, че над 12 са били критичните точки в Пловдив по време на пороя. Само половин метър вода само ни делеше от заливане на всички елтабла при управлението на НКЖИ в града, които да доведат до изключване на напрежението по линията. Но се справихме отлично, заяви Маринов.

Службите остават бдителни и готови за реакции, съобщи той и отбеляза, че се очакват нови валежи по прогноза.

Съвсем скоро да бъде възстановено и управлението на бариерите по жп линията в Пловдив, като в момента те са на ръчен режим. Все още не работят и няколко светофарни уредби, каза Младенов./БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.