Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пуснаха под домашен арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова
8 Май 2019
Те бяха осъдени от Специализирания наказателен съд на 20 г. и 15 г. лишаване от свобода. В мотивите си съдът посочи, че няма опасност двете жени да се укрият
Апелативният специализиран съд пусна под домашен арест отстранения кмет на „Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, съобщава КРОСС.

Те бяха осъдени от Специализирания наказателен съд на 20 г. и 15 г. лишаване от свобода. В мотивите си съдът посочи, че няма опасност двете жени да се укрият.

На 15 април Специализираният съд призна за виновна отстранения кмет на район "Младост" Десислава Иванчева за искан подкуп от Александър Ваклин в съучастие с Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Иванчева ще трябва да заплати 10 000 лв., вместо 20 000 лева заради нарушените й права по време на ареста. Тя няма да може да заема държавни длъжности и се предвижда част от имуществото й да бъде конфискувано. Съдът реши, че Иванчева, Петрова и Дюлгеров са виновни.

Според магистратите има достатъчно доказателства за това, че те заедно са поискали подкуп от Александър Ваклин в размер на 20 евро за кв.м. разгърната площ от сграда, която той е искал да построи. Заместничката на Иванчева, Биляна Петрова получи 15 години лишаване от свобода и 15 хил. лв. Глоба, както и забрана 15 години да заема държавни длъжности. Бившият кмет на района и считан за посредник при предаването на подкупа Петко Дюлгеров получи 12 години лишаване от свобода, 12 хил. лв. глоба и 12 години забрана да заема държавни длъжности.

В зала съдията Иво Хинов подчерта, че постановените от него присъди са за поискан, а не за взет подкуп. Мотивите на магистратите за присъдата бяха, че е имало много политически нюанси в делото и всички те са взети предвид. Съдията заяви още, че сред многобройните доказателства няма никакви данни да е имало подбудителство към подкуп или някой да е подстрекавал двете жени да искат такъв. Все още се чака да излязат мотивите, с които Хинов прати тримата зад решетките.

Присъдата е на първа инстанция. Адвокатите и на тримата ще обжалват присъдите.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.