Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Прокуратурата погна и Валери Симеонов за евтини имоти
10 Април 2019
На 9 април до главния прокурор е постъпил сигнал за закупени недвижими имоти от "СКАТ" ООД като сделките са изповядани на нереално ниски цени
Върховната касационна прокуратура възложи на КПКОНПИ проверка по сигнал за закупени имоти на занижени цени от "СКАТ" ООД, управлявано от народния представител Валери Симеонов, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 9 април до главния прокурор е постъпил сигнал за закупени недвижими имоти от "СКАТ" ООД, управлявано и представлявано от народния представител Валери Симеонов, като сделките са изповядани на нереално ниски цени.

В сигнала са описани три сделки.

Първата за закупено през 2004 г. от "СКАТ" ООД, управлявано от Симеонов, право на строеж на апартамент с площ 80 кв.м. в к.к. "Слънчев бряг" за сумата от 900 лева, при данъчна оценка 856,60 лв.
Втората сделка е за закупен през 2005 г. офис в к.к. "Слънчев бряг" с площ 31,35 кв. м. за сумата от 6901,10 лв., при данъчна оценка 6901,10 лв.

Третата сделка е за закупен през 2008 г. от "СКАТ' ООД имот частна общинска собственост с площ 875 кв.м. за сумата от 850 815 лв. по решение на Общински съвет - Бургас, чийто председател по това време е Валери Симеонов, председател на комисията за общинска собственост е бил Валентин Касабов - настоящ народен представител от НФСБ, а юрисконсулт е бил настоящият народен представител Християн Митев. За този имот се твърди в сигнала, че не се ползва по предназначение за нуждите на телевизията, а е построен жилищен блок.
В сигнала са изложени и твърдения, че през 2008 г. "СКАТ" ООД е закупило "База за отдих Пресока" в община Златоград, която в момента е хотел "Панорама", като на същия са изградени незаконни постройки - басейн и ресторант, за които е налице влязло в сила решение на Върховния административен съд от 2013 г., че са построени без съответните разрешителни и следва да бъдат съборени, а това не се е случило.

В рамките на проверката ще се проверяват и данните за извършени престъпления от настоящите народни представители Касабов и Митев, в качеството им на длъжностни лица в Община Бургас през 2008 г

Предметът на проверката ще обхване и твърденията за непредприемане на действия по събарянето на незаконните постройки в района на Златоград и наличието на връзка с Валери Симеонов.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.