Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Кокаин в морето край Шабла
10 Април 2019
В морето е възможно да бъде открит още кокаин, след като южно от нос Шабла служители на Гранична полиция миналата вечер заловиха контрабанда от 169 килограма концентриран наркотик
В морето е възможно да бъде открит още кокаин, след като южно от нос Шабла служители на Гранична полиция миналата вечер заловиха контрабанда от 169 килограма наркотик, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов на пресконференция в Каварна.

По думите му тогава са открити шест сака със специфично сгънати пакети с кокаин, привързани с въжета към спасителни жилетки. От морето са извадени още няколко спасителни жилетки, но без сакове, които се издирват. В акцията по установяване на цялото количество наркотик ще се включат хеликоптери и водолази, ако метеорологичните условия позволяват.

От МВР апелират, ако граждани забележат съмнителни пакети по крайбрежието, веднага да се обадят на телефон 112 или в най-близкото РПУ. Според Ивайло Иванов откритият кокаин е с висока чистота - над 90 на сто, субстанцията е опасна и не може директно да се използва. Директорът на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" главен комисар Ивайло Спиридонов посочи, че стойността на открития досега край Шабла наркотик според цените на едро на пазара е 13 600 000 лева. Предполага се, че пратката е част от международен трафик от Южна Америка, но дали получателите са в България или в Румъния, където по Черноморското крайбрежие също бе открит кокаин, не може да се каже.

На по-късен етап ще стане ясно дали в схемата са замесени българи. Спиридонов определи откриването на кокаина като емблематичен случай на сътрудничество между силовите структури на България и Румъния.

Досъдебното производство за контрабандата на кокаин се води от Окръжната прокуратура в Добрич.

От държавното обвинение посочиха, че контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък. Предвиденото наказание за това престъпление е от 15 до 20 години "лишаване от свобода" и глоба от 200 000 до 300 000 лева.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.