Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Среща на върха между САЩ и Северна Корея
27 Февруари 2019
Застанали пред знамената на двете страни, американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен-ун си стихнаха ръцете
Започна втората среща на върха между САЩ и Северна Корея, която се провежда във виетнамската столица Ханой, предадоха световните агенции. Застанали пред знамената на двете страни, американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен-ун си стихнаха ръцете.

Тръмп изрази надежда, че срещата ще бъде успешна, предаде КРОСС. Двамата лидери ще имат днес 20-минутен разговор на четири очи.Тръмп и Ким Чен-ун демонстрираха оптимизъм в началото на втората им среща, предадоха световните агенции. Двамата лидери първо си стиснаха ръцете пред американски и севернокорейски знамена.

"Мисля, че това ще бъде един успех", каза Тръмп пред медиите. Той изрази надежда, че втората среща на върха между САЩ и Северна Корея, фокусирана върху денуклеаризацията на режима в Пхенян, ще бъде "по-добра или еквивалентна на първата среща", предаде Франс прес.

"Мисля, че вашата страна притежава великолепен икономически потенциал, той е невероятен и няма граници. Мисля, че вас ви чака великолепно бъдеще, доколкото вие сте великолепен лидер. Искам да видя как ще стане това и ние ще помогнем да се направи така, че това да се случи", каза Тръмп, цитиран от ТАСС.
Ким пък заяви, че е сигурен, че този път ще бъдат постигнати положителни резултати, предаде Франс прес.

"Напълно сигурен съм, че този път ще има големи резултати, които ще бъдат приветствани от всички. Ще направя всичко по силите си, за да се случи това", каза Ким.

"Президентът Тръмп прояви мъжество, взимайки участие в тази среща на върха. Нашите страни със съвместни усилия преодоляват недоверието и проблемите. Аз съм уверен, че срещата на върха ще донесе реални резултати", заяви севернокорейският лидер, цитиран от ТАСС.

Вашингтон изисква от Пхенян да се откаже от ядрения си арсенал в замяна на вдигане на санкциите, но никакъв конкретен напредък в тази насока не беше отчетен от първата среща на между Тръмп и Ким през юни ми налата година в Сингапур досега, отбелязва Франс прес.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.