Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Роми се върнаха във Войводиново, хората скочиха - кметът ги спаси и ги изведе от селото
9 Февруари 2019
Напрежението пламна отново тази сутрин, след като около 40 роми се върнаха във Войводиново, придружавани от адвокат и представители на правозащитна организация
Кметът на Войводиново Димитър Тосев изведе завърналите се в пловдивското село роми с бус, който лично шофираше. Така напрежението в пловдивското село утихна. То пламна отново тази сутрин, след като около 40 роми се върнаха във Войводиново, придружавани от адвокат и представители на правозащитна организация. След като ромите започнаха да обикалят незаконните къщи във Войводиново, местните хора излязоха на спонтанен протест. Около 50 души се опитаха да пробият полицейската блокада, но бяха спрени.

Най-силно възмущение предизвиква жена с фотоапарат, която придружаваше ромите и говореше на английски. Ромите бяха категорични, че ще нощуват в къщите си. И обясняваха, че са им обещани фургони, ако се върнат.

Преговорите между ромите и властите продължиха няколко часа. Накрая ромите се съгласиха да си тръгнат и кметът лично ги изведе от селото. Хората във Войводиново бяха категорични, че няма да позволят на ромите да останат в незаконните постройки.

Обстановката вече е спокойна, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР - Пловдив. Не е допуснато нарушение на обществения ред. Циганите вече са си тръгнали, разотишли са се и местните жители, които се бяха събрали край църквата, за да изразят недоволството си. В селото е осигурено полицейско присъствие.

До напрежението във Войводиново се стигна, след като двама младежи от ромски произход пребиха командос на Богоявление. В селото в знак на подкрепа към пребития военнослужещ имаше протести на местните хора, както и на негови колеги командоси. Именно след този случай вицепремиерът Красимир Каракачанов обяви поход срещу незаконните къщи с циганските гета и обяви програма за интеграция на ромите, която и в момента е център на политически препирни.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
11 Feb, 2019 | 22:16

А нищо вече не е тайна, в края на времената скришното става явно. Бога е създал Небето и Земята, разпоредил се на Земята да произведе животните - значи пак от Него и одушевени, а дявола за да се изпъчи достойно, прави Адам и Ева. Иска от Бога души, защото не може да им направи. Бог доставя души, но не и Дух и те с тяхното многомилиардно потомство са залели света, - така дявола завладява насрещното - хайде да гласуваме, плюс това той обявява резултатите. В момента този дявол владее всичко дето мърда и пак е като в предстартова позиция?! Защото проблема не е в притежаването на всичко, а в съществуването на висше до нисшето, от което той изпада в бяс и единствената му реакция е да убие това висше! Белият човек, при всичките му грехове от нагаждането в този паднал свят, е приел в себе си все пак Христос - Той на нисшето не се предлага, а казва че ще спаси само някои - не малцина, а "някои"! В Неговия Дух белите предпочитат да се разминат като с чужди с океана нисши, те не са паднали а са измъкнати от бездънната пропаст такива, бездуховни. Всеки допир с тях е възможност да превключат от традиционното си подвизаване като глисти и въшки и да станат змии и свине освирепели в борбата си за права! В името на Исус Христос това няма да им го дадем! Отказа от допир с мръсотията е тази висша чистота, без която е невъзможна Божията любов. Бог не се простира навсякъде, както тръби Агитацията и Пропагандата на злото племе, а само натам където среща свои.

муспи
10 Feb, 2019 | 22:17

Другари, интеграцията се забавя, защото няма достатъчно роми висшисти. А тази изгъзица може да се преодолее много културно. Университетите да станат ромски не само професорите, и всичко що стои на бюра, като само чистачките си останат българки. Същото се отнася и за училищата, иначе откъде суровини за университетите?! Още с първите дипломирали се министерствата ще си станат напълно, не като сега наполовина - ромски, особено Министерството на Пособията! Само едно, че няма да има вече Пособия, защото бюджета ще е направо расистки! Няма да има и българи, чистачките ще избягат в Румъния, ще тръгнат и ромите, но румънските роми ще минират блатата зад Дунава и разположат огромна ромска армия въоръжена от фашистка Русия?!... Докога?! Шейсет и шест милиона не стигат ли! Спомнете си само варварския бомбен килим на Дрезден - цвета на ромската култура!!!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.