Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Зима!
28 Ноември 2018
Зимата дойде със сняг и дъжд
26 населени места в област Русе са без електричество. Пътищата в областта са проходими при зимни условия, като тежкотоварните автомобили над 12 тона не се пропускат в посоките от Русе към Бяла и към Разград, съобщава БНР. Заради силния вятър със скорост над 50 км/ч и обилния снеговалеж обстановката в областта се усложнява. На места снежната покривка е над 25 см. Десетки катастрофи са станали за няколко часа. 24 машини очакват намаляване на снеговалежи и вятъра, за да започнат да почистват областния център.

Най-тежко е положението в община Иваново, където 10 села са без ток. Силните ветрове причиниха проблеми с електропроводите.

Хиляди абонати на ЧЕЗ в област Враца са без ток заради продължаващия снеговалеж. Прекъсване на захранването има на различни адреси в седем от 10-те общини в региона. Това са Враца, Козлодуй, Криводол, Мездра, Роман, Хайредин и Мизия. Екипи на електроразпределителното дружество работят за отстраняване на авариите. Очаква се захранването да бъде възстановено след 22.00 часа. Едно от засегнатите населени места е романското село Хубавене. За проблема сигнализира слушател на „Хоризонт“. По думите ѝ, при всеки снеговалеж електрозахранването се спира и жителите подозират, че това се прави превантивно. 

Десетки селища в Североизточна България са без ток, екипите на електроразпределителното дружество отстраняват авариите. Снегонавявания затвориха граничния пункт Кайнарджа и наложиха ограничения за шофьорите. Заради силния вятър видимостта в района е силно намалена. Няма затворени пътища, те са проходими при зимни условия. От Областното пътно управление призовават хората, ако не се налага, да не тръгват на път.

По-рано днес пътят Велико Търново – Русе в района на село Поликраище беше затворен заради катастрофа между два товарни автомобила, при която няма пострадали. На Прохода на републиката движението беше затруднено заради три закъсали тира при разклона за село Нацовци. Затруднения в движението имаше и на главния път София – Варна в района на великотърновското село Шереметя. Ограничено беше движението по пътя към граничен пункт "Лесово" – Елхово заради катастрофа, както и по пътя Видин – Монтана в района на Смоляновци заради аварирал тежкотоварен автомобил. 
В местността Боаза има опасност от падане на камъни. Пътищата са мокри и проходими при зимни условия. 

В Хасково е създадена организация за почистване на пътната мрежа. От общината предупреждават гражданите да не паркират автомобили по улиците, за да не пречат на снегопочистването.

59 литра дъжд на квадратен метър са паднали за денонощието в Бургаския регион, съобщиха от Община Бургас. С 10-15 см е повишено нивото на реките в региона – Отманлийска, Маринка, Изворска, Чукарлийска, Лозовска, както и дерето в Долно Езерово. С 10 см се е увеличило и морското ниво в Сарафово, измерено на рибарското пристанище. Няма сигнали за бедстващи хора или наводнени имоти. Автобусите се движат нормално. Заради събрала се вода по-трудно е преминаването по бул. "Димитър Димов". Пристанищата са отворени за маневриране.

Движението в София се нормализира след обилния снеговалеж от тази сутрин. По разписание се движи градският транспорт. Трафикът е натоварен. "Прогнозите са за снеговалеж, за падане на температурите, което предполага и заледявания", каза кметът Йорданка Фандъкова. 

Няма ограничения за движение на тежкотоварни автомобили по магистралите в страната. Авариралите заради снега автомобили се изтеглят, посочи за "Хоризонт" Денислав Пейчев, дежурен в ситуационния център на Пътната агенция.  


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.