Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пожари в Калифорния - 76 загинали и 1300 изчезнали
18 Ноември 2018
Огнеборците в Северна Калифорния се опитват да овладеят най-смъртоносния горски пожар от столетие, но усилията им са саботирани от поривист вятър
Жертвите на огромния пожар в Северна Калифорния са вече най-малко 76, като там близо 1300 души се смятат за изчезнали, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на властите. Други трима са загинали от огнената стихия в южната част на US щата.

Огнеборците в Северна Калифорния се опитват да овладеят най-смъртоносния горски пожар от столетие, но усилията им са саботирани от поривист вятър, който заплашва да унищожи постигнатото.

Шерифът на окръг Бют каза, че е установено местонахождението на няколкостотин души, но близо 1300 продължават да са в неизвестност. Той подчерта, че списъкът включва дублиращи се имена и имена на хора, които не са уведомили, че са добре.

Гигантският пожар в Северна Калифорния, наречен „Лагерен огън“, изпепели близо 60 000 хектара, включително 10 000 частни домове и още 2400 други сгради.

В южната част на щата, близо до Лос Анджелис, друг пожар унищожи почти 40 000 хектара, голяма част от тях в известният курорт Малибу, където имоти имат много знаменитости. Там загиналите са най-малко трима.

Президентът Доналд Тръмп посети и двете части на Калифорния, където бушуват големи пожари, и обеща пълна подкрепа от страна на федералното правителство.

Близо 9000 пожарникари се борят с двата големи пожара, които принудиха десетки хиляди жители да се евакуират.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.