Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Почина певецът Шарл Азнавур
1 Октомври 2018
Той е автор на повече от 1000 песни. Участвал е в над 80 филма и е изнасял концерти в 94 държави
Почина певецът Шарл Азнавур, предаде Франс Прес. Кралят на шансона си отиде на 94-годишна възраст. Той е автор на повече от 1000 песни. Участвал е в над 80 филма и е изнасял концерти в 94 държави. Само преди 4 години легендата на френската музика издаде албума "Encores". Песните в него са написани, композирани и аранжирани от него самия. 

„Никога, никога не съм произнасял думата сбогом”, каза музикантът през 2011 г., точно преди серия от 22 концерта в зала „Олимпия” за 87-ата му годишнина. 

Само преди година Азнавур изнесе прекрасен концерт в зала "Арена Армеец" в София. Повече от 5000 родни фенове се потопиха в атмосферата на автентичен френски театър.

Спектакълът беше част от световното турне на звездата, което беше неговото голямо „Сбогом“ със сцената. 

Дори в напреднала възраст той не спираше концертните си изяви в най-големите световни зали с нестихващи овации от страна на публиката.

Преди две години той получи може би най-сериозното признание за изключителната си 70-годишна кариера, като стана първият френски изпълнител със звезда в Алеята на славата в Холивуд. 

Азнавур беше и един от рекордьорите за най-дълголетен артист на съвременната музикална и театрална сцена.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.