Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Арктически кит се появи в Темза
26 Септември 2018
Голям прецедент е кит белуга да бъде видян толкова далече от местообитанието си – на цели 1600 км. даже от Исландия
Обитаващ арктическите райони кит белуга с изненада беше забелязан в устието на река Темза - далеч от естественото му местообитание – да "плува мощно и да се храни нормално", съобщи в сряда британската основна благотворителна организация за защита на животните. "В момента няма сериозни опасения за хуманното отношение към животното", се казва в изявление на Кралското дружество за предотвратяване на жестокостта към животните, добавяйки, че китът изглежда "способен да се движи бързо във водата и да се гмурка". 

"Следвайки нашата молба към Лондонската брегова охрана, ние сме доволни, че местните лодки са се оттеглили. Китовете имат остър слух и се стряскат много лесно", каза групата. Изключително редкият случай предизвика учудване и вълнение във вторник, а китът отново бяха забелязани в същия район в сряда.

Голям прецедент е кит белуга да бъде видян толкова далече от местообитанието си – на цели 1600 км. даже от Исландия. Предишен подобен случай имаше през 2015 г., когато два бели кита бяха забелязани край североизточното крайбрежие на Англия, а друг – край Северна Ирландия. /БГНЕС


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Иван
27 Sep, 2018 | 18:51

Спор няма климата се променя. Планетата се променя. Животните се побъркаха. Ние също ...


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.